lördag 20 april 2013

Du kan vara svaret!!

Var på musikcafé här tidigare ikväll där Terese Fredenwall sjöng och talade om ett enormt viktigt budskap, nämligen att du och jag kan vara svaret på någon annans behov.
Det var helt klockrent; sångerna blandade med musiken och det budskap som hon ville föra fram. Stundtals kunde man höra en knappnål falla till golvet när hon talade, så tyst var det där. Det var ett budskap som gick på djupet verkligen och som talade starkt till våra hjärtan. Det ligger verkligen starkt på Guds hjärta att möta de som är så föraktade, utanför och som befinner sig på samhällets skuggsida, med hans kärlek, nåd och barmhärtighet.

 Hon talade även  om sin väg in i det arbete som hon är engagerad i, nämligen Wings of Protection, och att man inte kan fly ifrån sig själv. Om man har problem på insidan av sig själv så är det det man behöver ta tag i. Men det är så många som flyr in i alkohol, droger, felaktiga relationer och prostitution eller vad det nu kan vara som gör att  man mår så dåligt på insidan av sig själv. Och att vi kan sträcka ut en hjälpande hand till de som är trasiga och som av olika anledningar har fört sig själva in på fel vägar i livet.

Varje barn har rätt att bli sett, känt och älskat. Detta kan bara förmedlas på ett personligt plan från människa till människa. Och det gäller ju även för vuxna naturligtvis. Det behovet kan inte bli mött endast genom pengar, socialtjänsten, olika institutioner eller genom politiska åtgärder även om det också behövs.

http://www.wingsofprotection.org/
http://www.teresefredenwall.com/


De som var trasiga på Jesu tid kom till Jesus, de flydde inte ifrån honom, för de kände att han såg dem som en person, inte ett objekt, och han gav dem bekräftelse, kärlek och uppmuntran så att de kunde se sig själva som han såg på dem. De var en helt annan person efter att de mötte Jesus och kunde gå vidare i livet med nya ögon på sig själva och livet och med ett helat hjärta med frid och glädje att ge vidare till andra av vad de själva hade fått.

Det är inte alltid så att man vet svaret på frågan hur det kommer att bli men vi behöver inte ha svaret på alla frågor utan om man bara ställer sig själv och sina förmågor till Hans förfogande så kommer vi att bli svaret för någon annan som behöver det som vi har att ge. Precis som pojken med de tre fiskarna och de fem bröden; han gav det till Jesus som välsignade det han hade att ge, och resultatet? Ja, det var att över 5000 män, förutom kvinnor och barn, blev mättade den dagen och det blev ändå 12 korgar över med mat. En korg med mat då räckte till ungefär 50 människor. Och det vill Gud göra även i våra liv, när vi ger det lilla vi har så kan han förmera det långt utöver vad vi kan tänka eller be om. Vi kan inte ens förstå vidden av det lilla som vi ger vad Gud kan göra med det.

http://freethem.se/



Föreningen Freethem med Maria Ahlin i spetsen var också där och talade om arbetet med trafficking och människohandel och dess problematik och att någonting behöver göras för att det ska upphöra. Att genom opinionsbildning och engagemang bland främst unga människor sprida kunskap och uppmärksamma det på olika sätt. Det behövs verkligen och det var ett fantastiskt gott fika som hade köpts in till detta evenemang och hela behållningen från detta går in i Freethems enormt viktiga arbete.




Maria berättade även att när hon var i Indien nyligen så var hon på ett kristet hem för f.d. prostituerade flickor där de även får lära sig att sy. De syr väskor bl.a. som de sedan säljer. Bilden nedan är en av dessa fina och talande väskor som Maria köpte i Indien. Det kanske snart blir fler sådana väskor här i Sverige sydda av dessa unga flickor i Indien. Vem vet? Undertecknad kanske kommer att synas med en sådan väska själv en dag. :-)



Jag är så glad att jag kom dit ikväll trots att jag inte var helt frisk men jag tänkte att jag ska dit, kosta vad det kosta vill!!

Tack, Terese, Maria och Korskyrkan för denna fantastiska kväll och detta viktiga budskap som jag verkligen tar med mig!! Fortsätt med det ni gör och Keep up the good work!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar