torsdag 4 april 2013

Rör om i grytan, Birro!

Marcus Birro

Jag önskar jag kunde säga till dem

(Se länken nedan)

Jag måste säga att jag älskar människor som vågar stå upp för det de tycker och inte följer minsta motståndets lag. Det rör verkligen om på insidan av mig när jag läser Marcus Birros senaste artikel i tidningen Expressen från igår. Det är så rätt!!!

Varför är de flesta människor så förblindade, speciellt här i Sverige, när det kommer till att prata om saker som berör på djupet i oss människor? Nej, nu har det gått så långt att man t.o.m. kan "kränka" en annan människa om man råkar ha en rakt motsatt åsikt än vad den som känner sig kränkt har.

Någon har sagt att kommer man utanför Sveriges gränser så får man ett helt annat perspektiv på Sverige och det som händer här än när man befinner sig i detta lilla, märkliga, land.

Sverige och allt det som det står för kommer alltid att vara som en liten ankdamm i jämförelse. Det är som om dessa människor aldrig har kommit längre än till dagisnivå. De blir inte äldre än 5 år, tyvärr. De kan inte prata som vuxna människor, de kan inte sätta sig in i en annan människas situation eller visa empati på något sätt. De kan heller inte skilja på sak och person, på vad som är rätt och fel.

Men tyvärr så är det nog så att i det här samhället som vi lever i dagens Sverige är som en enda stor gryta, där grodan sakta men säkert redan HAR blivit kokt.



Varför är det annars som så att människor tror att de kan leva sina liv hur som helst utan att det får några som helst konsekvenser i deras liv, på gott och ont? De har fått lära sig sedan de var små att bara jag får MINA EGNA SJÄLVISKA BEHOV MÖTTA så är allt bra. Inget annat betyder något.

Ingen har tydligen sagt ifrån när de gjorde fel som barn. De möter inte på något motstånd någon annanstans heller för i sjukvården så är det ingen som säger att det är fel på något sätt att göra abort och i grundskolan får man heller inte veta numera att sex mellan en man och en kvinna är det som är det normala och det i ett monogamt äktenskap. Och inom pedagogikens område idag, i förskolan, så är det heller ingen som talar för barnens rätt till att ha både en mamma och en pappa. Nej, det är tvärtom, de vuxnas rätt till allt möjligt så de kan få leva ut sina egna begär och bryta mot de normer som har varit rådande under 1000-tals år, inte bara i Sverige utan i hela världen. Är det Sodom och Gomorra som vi lever i idag eller är det Sverige 2013? Det verkar som om det inte är någon större skillnad på där och då och här och nu.

Kommer barnen att må bättre av dessa sjuka förändringar? Nej, det är nog snarare så att det kommer att bli mer hat, mer psykiskt sjuka människor, mer självmord bland unga människor, mer förvirring hos barnen.

Men, som när ett barn på dagis blev tillfrågad om vad han tyckte om den här nya benämningen på människan, hen, (det sändes på något nyhets- program) så svarade han att han tyckte bara att det var konstigt för det finns ju ingen som är hen (underförstått; det finns ju bara två kön: man och kvinna.) En pojke på 4-5 år, sa detta!! Det är verkligen som hämtat från sagan "Kejsarens nya kläder". Det kan inte bli tydligare än så. Sanningen måste komma från barnen, tydligen!!

Det är ju vad det står i Bibeln också: "Av barns och spenabarns mun har du upprättat en makt (borg, lovsång) för dina ovänners skull till att förgöra fiende och hämnare." Psaltaren 8:3.

Det finns hopp med andra ord, mina vänner!!

Ingen av de som står och gapar och skriker på Birro och jagar honom när han står upp för sanningen verkar ha förstått att vi har både yttrandefrihet och åsiktsfrihet i Sverige men det kanske bara gäller när synden förespråkas på det ena eller det andra sättet i vårt avlånga land??!

Men om vi blir fler som vågar stå upp för det som är sant och rätt enligt vår kristna tro och mångåriga kristna tradition så kommer vi att bli starkare och höras mer så det kanske når fram till denna media- och kulturelit så småningom att de nog inte är så många som de tror att de är.  De kommer bara att skrika sig hesa och trötta för det är ALLTID!!! SANNINGEN och den ÄKTA, RENA KÄRLEKEN som kommer att segra till slut!!

 http://www.expressen.se/kronikorer/marcus-birro/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar